Ρύθμιση της ΟθόνηςΠριν ξεκινήσετε να βλέπετε αυτές τις WWW σελίδες ρυθμίστε την οθόνη σας για να είστε σίγουροι ότι θα δείτε τις φωτογραφίες όπως ακριβώς τις δημιουργήσαμε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόγραμμα που ρυθμίζει τα χρώματα στο περιβάλλον που δουλεύετε, όπως είναι το Radius Calibrator ή SuperMatch Display Calibrator from Super-Mac Technology.
Μένα τέτοιο πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε το σημείο Gamma, να ρυθμίσετε τα χρώματα καθώς και το λευκό και μαύρο σημείο της οθόνης σας.
Μόλις το ρυθμίσετε μια φορά δε χρειάζεται να το ξαναρυθμίσετε, εκτός και αν αλλάξετε τις ρυθμίσεις της οθόνης, όπως το brightness και το contrast. Γιαυτό είναι καλό όταν ρυθμίσετε την οθόνη σας να σημειώσετε κάπου σε ποια θέση βρίσκονταν αρχικά οι ρυθμίσεις της Οθόνης, ώστε να τις επαναφέρετε αν αλλάξουν. Ακόμη πρέπει να έχετε υπόψη σας και τον φωτισμό του δωματίου που εργάζεστε, ο οποίος επηρεάζει αυτές τις ρυθμίσεις.


    Για να Ρυθμίσετε την οθόνη σας, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα.
  1. Kαταρχήν βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας έχει μείνει ανοικτή για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να έχουν σταθεροποιηθεί τα χρώματα.
  2. Φτιάξτε το φως του δωματίου στο επίπεδο που συνήθως δουλεύετε. Στην συνέχεια ρυθμίστε το brightness και το contrast στην οθόνη σας. Επειδή αυτές οι ρυθμίσεις αλλάζουν δραματικά το αποτέλεσμα που θα βλέπετε στην οθόνη, σημειώστε το κάπου ώστε να ξέρετε, πως κάνατε την τελική ρύθμιση.
  3. Αλλάξτε το background χρώμα στην οθόνη σας σε ένα απαλό γκρι, ώστε να μη σας επηρεάζει στην επιλογή της σωστής ρύθμισης στην συνέχεια. Πήγαινε στην σελίδα Gamma, και χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα που θα αλλάξετε τα Gamma settings προσπαθήστε να πετιέται μια ομοιομορφία στην σελίδα, ώστε να βλέπετε σε κάθε γραμμή, ένα ομοιόμορφο χρώμα χωρίς τα τετράγωνα.

Προσοχή μην κάνετε Zoom in ή Zoom out στην gamma σελίδα, γιατί τότε δε θα τη δείτε σωστά.

Παρακάτω δίνουμένα παράδειγμα για το τι πρέπει να δείτε πως πρέπει να κάνετε την ρύθμιση.
(η μεσαία εικόνα είναι αυτή που πρέπει να πετύχετε)


Plus Correct Minus
Plus +++++ Correct ----- Minus

Line
Navigator Navigator Navigator HOME Credits Mail HelpMount Athos